top of page

Kevätkalastus
Jäiden lähdöstä-31.5.

Kevään kutsu vesille: Viehekalastuksen lumoavat hetket heräävän luonnon keskellä

 

Kevät on monille kalastajille odotettu aika, sillä talven jälkeen luonto herää henkiin ja kalat aktivoituvat ruokailun merkeissä. Kevätkalastus erilaisilla vieheillä tarjoaa upean mahdollisuuden napata kalat, kun ne liikkuvat lämpenevien vesien houkuttelemina.

 

Yksi suosituimmista kevätkalastuksen muodoista on jigikalastus.

Jigikalastuksessa käytetään jigipäitä ja jigejä, joita liikutellaan vedessä kalaa houkuttelevalla tavalla. Keväällä kalat saattavat olla aktiivisia erityisesti matalammilla vesialueilla, joten jigikalastus tarjoaa hyvän mahdollisuuden pyytää saalista lähempänä rantaa.

 

Toinen suosittu viehekalastuksen muoto keväällä on hauen heittokalastus vesien lämmetessä. Hauki alkaa tankata kudulle, jolloin se on pitkän talven jälkeen nälkäinen. Haukea kalastetaan jerkeillä, Spinnerbait-vieheillä, pehmytvieheillä, sekä myös perinteisillä lusikkavieheillä.

 

Kevään kalastus vaatii tarkkaavaisuutta ja kärsivällisyyttä, mutta palkitsee usein upeilla saaliilla ja luontokokemuksilla. On tärkeää valita oikeat vieheet ja välineet kuhunkin kalalajiin ja vesiin, ja seurata veden lämpötilaa.

Jäätävä hauki

Hauen heittokalastus

Kevät on ihanteellinen aika aloittaa hauen heittokalastus veneestä, kun luonto herää talviunestaan ja kalat alkavat aktivoitua lämpenevissä vesissä. Tämä aika tarjoaa kalastajille ainutlaatuisia mahdollisuuksia napata haaveissa oleva hauki, sillä hauet ovat keväällä erityisesti liikkeellä kutualueiden ympärillä ja etsivät aktiivisesti ruokaa energiavarastojensa täydentämiseksi.

Kevään tullen hauet ovat kutuajan jälkeen nälkäisiä ja aktiivisia, mikä tekee niistä otollisia heittokalastukselle. Ne ovat usein matalammassa vedessä lämmittelemässä ja etsimässä ruokaa, joten ne ovat helpommin tavoitettavissa ja houkuteltavissa vieheillä.

Hauen heittokalastus keväällä veneestä tarjoaa jännittäviä kalastushetkiä ja mahdollisuuden hyödyntää haukien aktiivisuutta. Varhainen kevät voi olla yksi parhaista ajankohdista kokea adrenaliinia ja iloa, kun suuri hauki tarttuu vieheeseen. Valmistaudu huolellisesti, valitse oikeat välineet ja strategiat, ja anna kevään kalastuskauden alkaa menestyksekkäästi.

Lohen vetouistelu

Lohen vetouistelu keväällä

Kevään saapuessa järvet heräävät eloon, ja monet kalastajat odottavat innokkaasti lohen uistelukauden alkua. Järven pinta kimmeltää auringon säteiden osuessa siihen, ja maisema ympärillä on täynnä raikasta kevätilmaa ja luonnon heräämistä.

 

Kevään uisteluretki järvellä on kuin seikkailu luonnon keskellä. Lohen metsästys vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä, mutta palkintona on mahdollisuus saada kiinni komeasta saaliista. Uistimet kimaltelevat vedessä houkutellen lohta iskemään.

 

Kun vene hiljalleen lipuu eteenpäin, ympärillä avautuu upea maisema keväisen luonnon heräämisestä. Rannoilla vihertää vasta puhjenneet lehdet ja linnut laulavat iloista kevätlauluaan. Hetkeksi voi unohtaa arjen kiireet ja antautua täysin luonnon kauneudelle ja rauhalle

 

Kun saalis vihdoin tarttuu syöttiin, veneen kannelle leviää riemunkiljahduksia ja onnistumisen huokauksia. Lohen voimakas taistelu tekee kunnioitusta luonnon voimille. Saalis nostetaan varovasti veneeseen, ja iloinen hymy on nähtävissä kalastajien kasvoilla.

 

Kevään uisteluretki järvellä tarjoaa paljon enemmän kuin pelkän kalastuselämyksen. Se on hetkiä yhteisen harrastuksen parissa, luonnon kauneudesta nauttimista ja hetkiä täynnä odotusta ja jännitystä. Kun päivä on vietetty kuulaassa kevät säässä, on mukava palata rantaan ja jakaa päivän tarinat ystävien kanssa, luoden muistoja, jotka säilyvät ikuisesti.

bottom of page