top of page
Kalastusopas

Kesäkalastus
1.6.-31.8.

Kesäkalastuksen värikäs maailma

Kesäkalastus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea luonnon lumo

viehekalastuksen parissa. Lämmin sää ja kirkas taivas houkuttelevat

kalastajia vesille etsimään unohtumattomia hetkiä ja saalista. Kesän

saapuessa kalat aktivoituvat, ja kesäkalastus tarjoaa monia erilaisia

tapoja tavoittaa ne.

 

Yksi kesäkalastuksen suosituimmista muodoista on viehekalastus.

Viehekalastus tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja eri kalalajeille ja

vesiolosuhteille sopiviksi. Topwater-vieheet, kuten popperit ja

walk-the-dog -tyyliset vieheet, ovat erinomaisia valintoja erityisesti

aikaisin aamulla ja myöhään illalla, kun kalat ovat aktiivisia pinnassa.

Jigikalastus, spinnerbait-kalastus ja jerkkaus ovat myös tehokkaita

tekniikoita kesäkalastuksessa, jotka houkuttelevat monenlaisia

petokaloja.

 

Kesäkalastus on kuitenkin enemmän kuin pelkkää saalista tavoittelevaa

toimintaa. Se on mahdollisuus nauttia kauniista maisemista, raikkaasta

ilmasta ja yhdessäolosta ystävien tai perheen kanssa. Vesille lähtiessä

voi unohtaa hetkeksi arjen kiireet ja antautua täysin luonnon rauhaan ja

kauneuteen.

 

Lisäksi kesäkalastus tarjoaa mahdollisuuden oppia ja kehittyä

kalastajana. Jokainen kalastusreissu opettaa uusia asioita vesistöistä,

kalalajeista ja kalastustekniikoista. Se on jatkuva oppimisen ja

kehittymisen prosessi, joka pitää mielen virkeänä ja antaa

kalastusharrastukselle syvemmän merkityksen.

 

Kesäkalastus on elämäntapa, joka yhdistää ihmisen luontoon ja antaa

voimaa arjen haasteisiin. Se on tapa kokea luonnon lumo ja löytää rauhaa ja tasapainoa itsensä ja ympäröivän maailman kanssa. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut kalastaja, kesäkalastus tarjoaa aina uusia kokemuksia ja unohtumattomia hetkiä vesillä.

Nätti ahven

Ahvenen jigikalastus

Ahvenen jigikalastus tarjoaa jännittäviä ja antoisia hetkiä vesillä.

Ahven on yksi Suomen yleisimmistä ja suosituimmista saaliskaloista, ja sen kalastaminen jigillä on tehokas tapa pyytää tätä herkullista ja taistelutahtoista kalaa. Jigikalastus on monipuolinen tekniikka, joka sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kalastajille.

 

Haluatko kokea unohtumattoman kalastusseikkailun Höytiäisellä, Pyhäselällä, Viinijärvellä tai Pielisellä? Tarjoamme ohjattuja kalastusmatkoja, jotka keskittyvät heittokalastukseen ahvenen perässä.

Kokeneet kalaoppaamme tuntevat vesistöjemme salaisuudet ja osaavat valita parhaat paikat, joissa ahven todennäköisimmin syö. He myös opastavat sinua valitsemaan oikeat välineet ja käyttämään niitä tehokkaasti heittokalastuksessa.

 

Heittokalastus on tarkkuuslaji, joka vaatii huolellista suunnittelua ja oikeiden valintojen tekemistä. Ahven, vesistöjemme runsaslukuisin kala, tarjoaa aina hieman erilaisia haasteita riippuen vuodenajasta ja vesistöstä. Onnistunut heittokalastus edellyttääkin vankkaa kalastuspaikan tuntemusta ja oikeiden välineiden valintaa kalan käyttäytymisen ja vesiolosuhteiden mukaan.

Onneksi meidän kokeneet kalastusoppaamme ovat täällä auttamassa, ja heidän vuosien kokemuksensa takaa sen, että saat parhaat mahdolliset eväät onnistuneeseen kalastuspäivään.

 

Ahven, maamme kansalliskala, ei ole vain runsaslukuinen, vaan myös erittäin herkullinen kala. Sen lisäksi, että saat nauttia upeasta kalastuselämyksestä, voit myös päästä herkuttelemaan itse saaliillasi.

Taitavan kalamiehen saalis muuntuu takuuvarmasti maistuvaksi ateriaksi, joka kruunaa päivän vesillä.

Tule mukaan ja koe kesän parhaat kalastushetket ammattitaitoisten oppaidemme kanssa. Jätä arjen kiireet taakse ja lähde nauttimaan vesien rauhasta ja ahvenenkalastuksen jännityksestä!

Kuhaa jigillä

Kiehtova kuhan jigikalastus

Kuhan jigikalastus tarjoaa jännittäviä ja antoisia hetkiä kalastajille, jotka haluavat kokea Pohjois-Karjalan vesien tarjoamat mahdollisuudet.

Kuha, tunnettu taistelutahtoisuudestaan ja herkullisesta lihastaan, on yksi alueen suosituimmista saaliskaloista, ja sen kalastaminen jigillä on tehokas tapa pyytää tätä arvostettua saalista.

 

Kuhatärppi jigiin on hetki, joka jää mieleen pitkäksi aikaa, ja se on osa sitä jännitystä ja adrenaliinin purkausta, jota kalastus tarjoaa. Se on myös palkinto kalastajalle, joka on kärsivällisesti odottanut oikeaa hetkeä ja onnistunut houkuttelemaan kuhan iskemään vieheeseen.

 

Kuhan jigikalastus vaatii tarkkaa suunnittelua ja oikeiden valintojen tekemistä. Kalastajan on tunnettava vesistön rakenteet ja pohjanmuodot, jotta hän osaa valita oikeat kalapaikat. Lisäksi on tärkeää valita jigi, joka sopii kuhalle ja vallitseville vesiolosuhteille.

 

Kuhan jigikalastus tarjoaa paitsi jännittävää kalastusta myös mahdollisuuden nauttia upeista järvimaisemista ja rauhallisesta ympäristöstä. Pohjois-Karjalan järvet tarjoavat upeat puitteet kalastusretkille, ja kalastuspäivän päätteeksi on mahdollista saada kotiin viemisiksi herkullista kuhaa.

 

Olitpa sitten aloittelija tai kokenut kalastaja, kuhan jigikalastus on kokemus, joka jää varmasti mieleen. Lähde siis rohkeasti tutkimaan Pohjois-Karjalan vesien salaisuuksia ja nauti kuhan kalastuksen jännityksestä ja antoisista hetkistä vesillä!

Haukea virvelillä

Hauen heittokalastus

Veneestä hauen heittokalastus avaa uuden ulottuvuuden kalastuksen maailmaan yhdistäen luonnon kauneuden, taidon ja teknologian. Käyttämällä kaikuluotaimia, navigoimme vesillä etsien parhaita paikkoja, missä suuret saaliit odottavat. Tämä strateginen lähestymistapa vie meidät suoraan kalaparvien sydämeen, tarjoten jännitystä ja mahdollisuuden napata se suuri saalis.

Veneestä kalastaminen ei ole vain kalastusta. Se on seikkailu, jossa teknologia ja perinteinen taito kohtaavat. Jokainen onnistunut heitto tuo palkitsevan tunteen, vahvistaen yhteyttä luontoon. Se on tilaisuus kokea veden äärellä hetkiä, jotka jäävät mieleen ikuisiksi ajoiksi.

 

Lähde mukaan retkelle, missä jokainen hetki on mahdollisuus uusiin seikkailuihin ja unohtumattomiin saaliisiin. Anna oppaan johdattaa sinut suurten kalojen luo ja koe kalastuksen todellinen viehätys.

Harjusta höytiäiseltä

Harjuksen heittokalastus

Harjus on upea ja arvostettu kala, joka tarjoaa kalastajille ainutlaatuisen haasteen ja unohtumattomia elämyksiä vesillä. Harjus on tunnettu ketterästä ja voimakkaasta taistelustaan, mikä tekee sen pyytämisestä erityisen jännittävää.

 

Heittokalastuksessa harjukselle käytetään yleensä kevyitä ja herkkiä välineitä, jotka mahdollistavat herkän tuntuman kalan liikkeisiin.

Pienet vaaput, lusikat tai perhot ovat suosittuja vieheitä harjuksen pyytämisessä. Kalastajan on oltava tarkkaavainen ja varovainen, sillä harjus voi olla arka ja varovainen ottamaan syötin.

 

Harjuksen heittokalastus tarjoaa paitsi jännittävän kalastuskokemuksen myös mahdollisuuden nauttia upeista maisemista ja luonnonrauhasta. Se on myös erinomainen tapa rentoutua ja unohtaa arjen kiireet hetkeksi.

 

Kokeneet kalastusoppaamme ovat valmiita jakamaan tietonsa ja kokemuksensa harjuksen heittokalastuksesta ja varmistamaan, että saat unohtumattoman ja antoisan kalastusseikkailun.

bottom of page