top of page

KALASTUSKURSSIT
1.4.-30.10

Kalastusta kaikenikäisille ryhmille taitotasoon katsomatta – Sisu Fishing kalastuskurssit

Kuinka käsitellä venettä

PERÄMOOTTORIVENEEN KÄSITTELYKURSSI

Käytännön opastusta turvalliseen veneenkäsittelyyn.

Tervetuloa yhden päivän mittaiselle perämoottoriveneen käsittelykurssille, jossa keskitymme käytännön harjoituksiin ja karttaplotterin käyttöön navigoinnissa. Kurssimme on suunniteltu tarjoamaan tehokasta opetusta perämoottoriveneen hallintaan ja navigointiin.

 

Kurssin tavoitteet:

Perämoottoriveneen hallinta: Harjoittelemme perämoottoriveneen hallintaa erilaisissa tilanteissa, kuten satamassa, ahtaissa tiloissa ja avovedellä. Opettelemme tehokkaita käännöksiä, pysähtymistä ja väistämissääntöjä.

 

Karttaplotterin käyttö navigoinnissa:

Perehdymme karttaplotterin peruskäyttöön ja sen tarjoamiin navigointiominaisuuksiin. Opettelemme suunnistamaan vesillä käyttäen karttaplotterin näyttöä ja sen tarjoamia tietoja.

Turvallisuusnäkökohdat:

Käymme läpi tärkeimmät turvallisuusmääräykset ja -välineet, jotka liittyvät perämoottoriveneen käyttöön. Opettelemme myös hätätilanteisiin reagoimista.

Kurssin rakenne:

Kurssi koostuu käytännön harjoituksista vesillä. Käytännön opetuksen aikana opiskelijat pääsevät harjoittelemaan veneen hallintaa ja karttaplotterin käyttöä todellisissa tilanteissa.

 

Pääsyvaatimukset:

Ei vaadita aiempaa veneilykokemusta. Kurssille ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan perämoottoriveneen käytön perusteita ja karttaplotterin käyttöä navigoinnissa.

 

Kurssin kesto:

Kurssi kestää yhden päivän (noin 8 tuntia) ja sisältää käytännön opetusta veneen hallinnassa ja karttaplotterin käytössä navigoinnissa.

 

Lopputodistus:

Kurssin päätteeksi osallistujat saavat todistuksen suoritetusta kurssista. Todistus osoittaa, että osallistuja on osallistunut kurssille ja saanut opetusta perämoottoriveneen käsittelystä ja karttaplotterin käytöstä navigoinnissa.

 

Yhteenveto:

Yhden päivän mittainen perämoottoriveneen käsittelykurssi tarjoaa käytännön opetusta veneen hallinnassa ja karttaplotterin käytössä navigoinnissa. Kurssimme avulla osallistujat saavat tarvittavat taidot turvalliseen ja tehokkaaseen perämoottoriveneen käyttöön. Tervetuloa mukaan oppimaan ja kehittymään vesilläliikkujana!

JIGIKALASTUKSEN ALKEET-KURSSI

Tervetuloa jigikalastuksen alkeiden kurssille! Kurssimme tarjoaa kattavan ja käytännönläheisen oppimiskokemuksen jigikalastuksen perusteista. Opit tunnistamaan erilaisia jigikalastukseen sopivia välineitä, kuten jigit ja kalastusvälineet, sekä oikeat tekniikat niiden käyttöön.
 
Kurssin sisältö:
 Jigikalastuksen perusteet: Tutustutaan jigikalastuksen peruskäsitteisiin.
Kalastusvälineet: Opetellaan valitsemaan oikeanlaiset välineet jigikalastukseen ja niiden käyttö.
Jigien käyttö: Harjoitellaan erilaisten jigien käyttöä ja niiden kalastustekniikoita.
Kalastuspaikkojen tunnistaminen: Opitaan lukemaan vesistöä ja tunnistamaan potentiaalisia kalastuspaikkoja.
Käytännön harjoitukset: Osallistu käytännön harjoituksiin ja saa ohjausta ammattilaisilta.
Kurssi sopii kaikille jigikalastuksesta kiinnostuneille, olit sitten aloittelija tai kokeneempi kalastaja. Liity mukaan oppimaan uusia taitoja ja nauttimaan jigikalastuksen jännittävästä maailmasta!

Kuinka aloitan jigikalastuksen
Jigikalastus ja jatkokurssi

JIGIKALASTUKSEN JATKOKURSSI

Tervetuloa jigikurssille, jossa jigikalastuksen lisäksi perehdymme syvällisemmin luotaimen sekä elektronisen kartan tulkintaan ja niiden avulla kalastamiseen!

 

Tämä kurssi tarjoaa kattavan näkymän jigikalastukseen ja luotaimen käyttöön. Aloitamme kurssin perusteilla eri luotaintekniikoista. Kurssin aikana käydään läpi 2D-, CHIRP- ja LIVE-luotaustekniikat, sekä luotaimen toiminta käytännössä. Perehdymme eri ominaisuuksiin, kuten näytön lukemiseen ja kalojen tunnistamiseen.

 

Opimme, miten luotain ja kartta voivat auttaa meitä paikantamaan kalapaikkoja ja rakenteita, jotka houkuttelevat kaloja.

Kurssilla harjoitellaan käytännössä luotaimen käyttöä ja toimintaa. Harjoittelemme erilaisia jigauksen tekniikoita ja opimme, miten luotaimen avulla voimme tehostaa jigikalastusta entisestään.

VETOUISTELUN PERUSTEET -KURSSI

Vetouistelu kasvattaa suosiotaan kalamiesten joukossa vuosi vuodelta ja runsaskalaiset vesistömme tarjoavat hienot puitteet harrastukselle. Lähde mukaan tutustumaan vetouistelun perusteisiin kokeneen kalaoppaan matkassa.

Järjestämme erikseen sovittavina ajankohtina vetouistelun peruskursseja. Kurssilla käydään läpi vetouistelussa käytetyt keskeisimmät välineet, varusteet ja tekniikka läpi laajasti. Samalla tutustutaan myös uistelussa käytettävään elektroniikkaan kuten kaikuluotaimen käyttöön.

Kalastuskurssien vetämisestä vastaa kalaoppaan ammattitutkinnon suorittanut ohjaaja, jolla on myös monipuolista kokemusta erilaisista kalavesistä sekä pitkä harrastuspohja vetouistelun parissa. Kalastuskursseillamme meillä on samat lähtökohdat kuin muussakin toiminnassamme, toimimme asiakaslähtöisesti ja pyrimme järjestämään toiminnan yksilöllisesti niin, että se vastaa parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaidemme toiveita.
Kaikissa kalastuskurssiemme toiminnassa noudatamme kestävän kalastuksen periaatteita. Muutenkin huomioimme toiminnassamme ja vesillä liikkuessamme ekologisuuden näkökulmat. Meille suomalaiset kalavedet ja upea luonto ovat lähellä sydäntä ja haluammekin omassa toiminnassamme olla mukana suojelemassa niitä tulevillekin sukupolville.

Fishing Rod
Lapsen ahven 1

NUORTEN JA LASTEN KALASTUSKURSSIT

Kalastus tarjoaa mukavaa yhdessäoloa luonnossa ja onnistumisen kokemuksia ensimmäisen kalasaaliin karttuessa. Ilmoita lapsesi mukaan Sisu Fishingin kalastuskursseille.

Tarjoamme 9-17-vuotiaille lapsille sekä nuorille kalastuskursseja. Näiden kalastuskurssien tarkoituksena on herättää mielenkiinto kalastusharrastusta kohtaan ja tarjota onnistumisen kokemuksia kalastusharrastuksen parissa. Kalastuksen lisäksi kurssilla opitaan liikkumaan vesillä sekä käydään läpi kestävän kalastuksen periaatteiden mukaista kalastusta. Meille kotimainen luonto ja kalavedet ovat lähellä sydäntä ja haluamme opettaa niiden arvostusta myös kasvaville sukupolville. Kalakantoja ylläpitävän ja perinteitä kunnioittavan kalastuskulttuurin ylläpito sekä siirtäminen nuorille ovat asioita, joissa haluamme olla omalta osaltamme mukana.

Kalastustekniikan, välineiden ja kalastuksen lisäksi päivään kuuluu mukavaa yhdessäoloa luonnon ja vesistöjen äärellä. Onnistuneet kalareissut rohkaisevat harrastuksen pariin ja päivien rakenne suunnitellaan aina yksilöllisesti ryhmän kokoonpano huomioiden. Nuorempien kalareissuilla päivät pidetään sopivan lyhyinä niin, että into säilyy kaikilla ja tunnelma pysyy korkealla koko porukalla.

Kalastuskurssit järjestetään erikseen sovittuna ajankohtana. Järjestämme halutessanne myös leirimuotoista kalastustoimintaa nuorille, johon liittyy kalastuksen lisäksi erätaitojen oppimista.

bottom of page