TURVALLISUUSSUUNNITELMA
SISU FISHING OY (3114021-7)
Toiminnan kuvaus ja toiminta alue:
Sisu Fishing tuottaa kalastus matkailu palveluja yksityis-, sekä yritysasiakkaille. Toimintaan sisältyy myös majoituspalveluja. Majoituspalvelut tuotetaan yhdessä matkanjärjestäjien kanssa. Pääsääntöisenä toiminta alueena on Pohjois-karjalan vesistöalueet. Tarpeen mukaan järjestämme kalastusmatkailupalveluja myös muualla suomessa. Veneenä toimii Quiksilver 640 pilothouse -2007 vene, joka on varusteltu vetouistelua varten ja voidaan käyttää myös heittokalastukseen. Vene on rekisteröity kuudelle henkilölle. Veneessä on kolme makuupaikkaa. Moottorina toimii Suzuki DF 140 -2015 Maksimi ryhmäkoko kalastus päivänä kyseisessä veneessä on oppaan lisäksi 4 henkilöä Vene ja irtaimisto on vakuutettu.
Henkilökunta pätevyydet ja alihankkijat: Henkilökuntaan kuuluu oppaana ja kipparina, sekä turvallisuus vastaavana toimiva Tero Varis
Pätevyydet: Kalastusoppaan ammattitutkinto, Vuokraveneen kuljettajan pätevyys, EA1, EA2, Hygieniapassi. Kuljettajana, sekä apuoppaina Voidaan käyttää muita henkilöitä, jotka omaavat vähintään samat pätevyydet. Alihankkijat Sisu Fishing Oy tarkistaa säännöllisesti alihankkijoidensa pätevyydet.
Kalastuspalvelun / Ohjelmapalveluiden turvallisuus: Kyseisessä veneessä enimmäishenkilömäärä kalastuspäivän aikana on oppaan lisäksi neljä henkilöä ja kuljetuksissa viisi. Yli 4h kestävissä tapahtumissa lähetämme asiakkaalle ennakkoon tiedot fyysistä tai psyykkistä valmistautumista vaativista asioista. Asiakas saa myös ennakkotiedon vaadittavista varusteista. Yli 8h kestävissä tapahtumissa lähetämme ennakkokyselyn asiakkaan terveydentilaa koskevan kyselylomakkeen. Turvallisuuteen liittyvät asiat käymme läpi jo ennakkoon lähetettävällä tiedotteella, sekä myös päivän aikana (ennen tapahtuman alkua).
Asiakastiedot: Asiakkaalta ennakkoon tarvittavat tiedot ovat, laskutusosoite, puhelinnumero, yhteyshenkilö, sähköpostiosoite, ikä. Sisu Fishing ei luovuta asiakastietoja kolmansille osapuolille.
Toteutusta rajoittavat tekijät: Sääolosuhteet kuten: ukkonen, jää, sade, tuuli. Terveydelliset tekijät. Alkoholi, päihteet
Ennaltaehkäisy ja suunnittelu: Retken kulku suunnitellaan aina ennakkoot, huomioonottaen aina mahdolliset riskitekijät. Ajoreitti, lähtöpaikka, sää, jää olosuhteet huomioidaan tarpeen mukaan. Kyseisen alueen riskitekijöihin tutustutaan ennakkoon mahdollisuuksien mukaan.
Keskeiset riskit: Liukastuminen, murtumat, sekä avohaavan riski, tärähdykset. Tarpeen mukaan otetaan yhteyttä hätänumeroon. Viilto sekä pistohaavat (koukku kehossa), terävät esineet. Vuodon tyrehdyttäminen ja tarvittaessa siirto sairaalahoitoon. Veden varaan joutuminen. Toiminta oppaan ohjeiden mukaisesti. Hukkumis / hypotermia riski.
Vedenvaraan joutuneen nostaminen pois vedestä, ja lämmittäminen. Veneestä löytyy avaruuslakana sekä muita tarpeita kyseiseen tarkoitukseen. *luetteloidaan keskeiset riskit (riskianalyysit) ja toiminta tapauksen sattuessa. Nestehukka, riittävä nesteen nauttiminen ja tarvittaessa siirto sairaalahoitoon. Auringon aiheuttama ihon palaminen. suojautuminen vaatteilla / varjoon siirtyminen, nesteytys.
Toiminta vahingon sattuessa: Tilannearvio. Pelastaminen. Lisäonnettomuuksien estäminen. Hätäilmoitus 112 Ensiavun antaminen.
Turvallisuusasia- ja huoltokirjojen laadinta ja ylläpitäminen: Turvallisuusasiakirja on laadittu turvallisuusvastaavan toimesta ja päivitetään tarpeen mukaan. Kaluston huollosta vastaa turvallisuusvastaava, poislukien alihankkijoiden kalusto / varusteet, joista vastaa kyseinen alihankkija.
Turvallisuusasia- ja huoltokirjojen päivittäminen: Turvallisuusasiakirja ja huoltodokumentit päivitetään kerran vähintään kerran vuodessa ennen kauden alkua ja aina mikäli tarvetta ilmenee. Turvallisuusasiakirja ja huoltodokumentit on nähtävissä yrityksessä.