logo

Kesäkalastus

Kireitä siimoja läpi kesän -Sisu Fishing kesäkalastus paketit:

 

Jigi / Heittokalastus

Ahvenen kalastus

Tarjoamme ohjattuja kalastusmatkoja Höytiäisellä, Pyhäselällä, Viinijärvellä ja Pielisellä, joissa pääset heittokalastamaan ahventa. Kokeneet kalaoppaamme löytävät paikat, joissa kala todennäköisimmin syö ja opastaa parhaat välineet sekä niiden oikean käytön heittokalastuksessa.

Heittokalastus on tarkkuuslaji, jossa kohteena on yleensä joku tietty kala, tässä tapauksessa ahven. Ahven on vesistöjemme runsaslukuisin ja kalastetuin kala, joka tarjoaa vuodenajasta ja vesistöstä riippuen aina hieman erilaista haastetta kalastajalle. Tuloksellinen heittokalastus edellyttääkin kalamieheltä yleensä vankkaa kalastuspaikan tuntemusta sekä oikeiden välineiden valintaa narrattavan kalan mukaan ja tätä tietotaitoa meidän kokeneilta kalastusoppailtamme löytyykin vuosien kokemuksella.

Maamme kansalliskala ahven on onneksi myös yksi maukkaimmista kaloistamme, joten taitava kalamies saakin reissun päätteeksi siitä kotiin vietäväkseen maistuvan aterian.

Kuhan kalastus

Avovesikaudella tarjoamme myös kalastusmatkoja kuhan jigikalastukseen samoissa kohdevesistöissä.  Jigikalastus tapahtuu lähellä pohjaa, joten oikeiden välineiden valinta on tärkeässä osassa onnistunutta kalastusta.  Jigikalastus tarjoa kevyttä, hauskaa ja jännittävää ajanvietettä monen tasoisille kalastajille, eikä olekaan ihme että sen suosio kasvaa vuosi vuodelta.

Jigikalastuksessa käydään läpi paitsi oikeat välineet ja kalastustekniikat myös tärkeimmät jigikalastuksen apuvälineet kuten kaikuluotaimen käyttö, jolla paljastetaan pohjan tuntumassa lymyilevät kalaparvet.

Hauen heittokalastus

Räjähtävät tärpit kuuluvat osana hauenkalastukseen. Hauki on lähtönopeudeltaan maamme nopein kala ja tästä syystä hauki onkin suosittu kohdekala monelle kalastajalle. Yleisin käsityksen mukaan hauki on helppo narrata, vaikka näin ei tosiaankaan ole. Hauen heittokalastus onnistuu läpi koko avovesikauden. Hauen kalastuksessa käytämme laajaa viehevalikoimaa, jolla saadaan nirsoimmatkin hauet tarttumaan syöttiin.

Kuhan uistelu Höytiäisellä

Höytiäinen on kuuluisa kirkkaasta vedestään, upeasta saaristostaan sekä ennen kaikkea runsaslukuisesta kuha kannastaan. Kuhan pyynti onnistuukin Höytiäisen vesillä tuloksekkaasti lähes koko avovesikauden. Kuhan uistelu on leppoisaa kalastusta, jossa alkuun päästään yksinkertaisillakin välineillä. Perustaitojen ollessa hallussa pääsee aloittelevakin kalamies pian saaliin makuun.

Höytiäinen tarjoaa upeat puitteet Kuhan pyynnille läpi kesän. Rento uistelu hienoissa maisemissa tarjoaakin monesti kesän parhaat kalahetket, joista jää lämmin muisto vielä pitkään. Kokeneen kalaoppaan matkassa löydät vesistön parhaat apajat ja pääset kokeilemaan kalaonneasi vaihtelevissa olosuhteissa.

 

Vetouistelu

Vetouistelu onnistuu vesillä tuloksekkaasti koko avovesikauden. Tarjoamme opastettuja kalastusmatkoja Höytiäisellä, Pyhäselällä, Viinijärvellä ja Pielisellä, niin kuhan, hauen kuin ahvenenkin vetouisteluun. Järvellä uistelu on leppoisaa kalastusta, jossa alkuun päästään yksinkertaisillakin välineillä. Perustaitojen ollessa hallussa pääsee aloittelevakin kalamies pian saaliin makuun ja vetouistelu kauniilla järvenselällä tarjoaakin monesti kesän parhaat kalastushetket koko porukalle.

 

Järvilohen ja järvitaimenen uistelu Höytiäisellä

Tarjoamme opastettuja kalastusmatkoja järvilohen ja järvitaimenen uisteluun Höytiäisellä. Suomen parhaina lohikalajärvinä tunnettu ja maamme 15. suurin järvi sijaitsee Pielisen ja Saimaan järvialtaiden välissä Joensuun pohjoispuolella. Höytiäisen vesillä riittääkin eritasoisille kalastajille monenlaista nähtävää ja koettavaa porukassa.  Uistelu onnistuu Höytiäisen vesillä käytännössä aina keväällä jäiden lähdöstä juhannukseen asti sekä syys-joulukuussa aivan jäiden tuloon saakka. Saaliiksi kalareissulta voidaan ottaa yksi lohikala per asiakas.

 

 

Koskikalastus

Järjestämme sopimuksen mukaan opastettua koskikalastusta kesäsesongin aikana. Monet kalalajit viihtyvät virtaavassa vedessä ja koskikalastuksessa oleellista onkin kalamiehen osata lukea koskea, mikäli mielii saada sieltä saalista. Kalastusreissulla käymme läpi koskikalastuksen kannalta tärkeimmät välineet, varusteet sekä tekniikan yhdessä kokeneen kalaoppaamme kanssa. Kalaoppaamme auttaa aloittelevankin kalastajan hyvään alkuun koskikalastuksessa ja kokeneemmalle kalastajalle puolestaan voidaan tarjota mielenkiintoisia kalapaikkoja ja uusia varusteita sekä tekniikoita kokeiluun.

Kalastusmatkan kulku yleisesti

Kalastusopas kertoo kalastettavasta vesistöstä ja kohdekalasta.  Tämän jälkeen tutustutaan käytettävään veneeseen sekä kalastusvälineisiin ja perehdytään kalastustapoihin valitun kohdekalan mukaan. Samalla käydään läpi myös turvallisuusasiat, joita kalastamisessa ja vesillä liikkumisessa tulee ottaa huomioon. Tämän jälkeen siirrytään kalastamaan ja kalareissun päätteeksi palataan lähtöpaikkaan, tai muuhun erikseen sovittuun satamaan. Tämän jälkeen voidaan asiakkaan halutessa perata pyydetyt kalat jatkokäyttöä varten. Kalastusreissun kesto voidaan räätälöidä kalastajien toiveiden ja tavoitteiden mukaan.

Reissussa mennään aina kalastajan taitotason mukaan, niin että kokeneemmalle kalamiehelle tarjoamme uudenlaista kokeiltavaa ja haastetta, kun taas aloittelevan kalastajan kanssa keskitymme oikeiden välineiden valintaan, tekniikan hallintaan ja onnistumisen kokemukseen järvellä. Kireitä siimoja emme voi aina taata, mutta teemme aina vesillä parhaamme ja pyrimme saamaan kaiken tasoisille kalastajille mukavia kalastuskokemuksia ja uusia oivalluksia harrastuksen parissa.

 

Tarjoamme kesällä myös opastettuja kalastusmatkoja isommalle porukalle sekä muihin kuin paketeissamme mainittuihin järvikohteisiin

Tarjoamme kalastusmatkapalveluita tarvittaessa myös suuremmille ryhmille yhteistyökumppaniemme avustuksella. Useammalla veneellä saadaan isompikin porukka vietyä kalalle kerralla.

Järjestämme halutessanne opastusta myös muissa, kuin paketeissamme mainituissa järvikohteissa. Meillä on pitkä harrastuspohja erilaisissa vesistöissä kalastamisesta vuoden ympäri. Voitkin luottaa siihen, että meidän kokeneet kalaoppaamme järjestävät onnistuneen kalareissun haluamaasi järvikohteeseen. Suunnittelemme ja hinnoittelemme muihin järvikohteisiin suuntautuvat kalastusmatkat aina yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti.

Kalastusmatkapalveluumme kuuluvat:

  • Kalaoppaan palvelut
  • Veneen käyttö
  • Pelastusliivit ja kalastamisessa tarvittavat välineet.
  • Kalastusluvat osallistujille.

*Huomaathan että osallistujilta vaaditaan kalastonhoitomaksun suorittaminen itse! Opastamme myös tämän hoitamisessa.

Varaa mukaan:

  • Riittävä ja säänmukainen varustus vuodenajasta riippuen
  • Suoritettu kalastonhoitomaksun*
  • Reipasta mieltä ja avointa asennetta kalastukseen!

*Lisätietoa kalastonhoitomaksusta ja maksuohjeista löydät täältä:
eraluvat.fi

Varaa kesän onnistunein kalareissu! Varauskalenteri

 

Verkkokauppa
(Tulossa pian!)

Verkkokaupastamme löydät myös lahjakortit kalastusmatkoihimme.

Kysy lisää koskikalastuksen paketeistamme, kerromme mielellämme kalastusmatkapalveluistamme tarkemmin.

Verkkokauppa
(Tulossa pian!)

Verkkokaupastamme löydät myös lahjakortit kalastusmatkoihimme.

Jäikö kysyttävää

tai haluatko kuulla lisää kalastusmatkapalveluistamme?
Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää. Kerromme mielellämme palveluistamme tarkemmin.

Jäikö kysyttävää

Hanki tuotteet ja lahjakortit kätevästi
Sisu Fishing Store

Kaupastamme löydät valikoidut, laadukkaat ja käytössä testatut kalastustarvikkeet.

Voit myös lunastaa lahjakortteja elämyksellisiin kalastus- ja saariretkiin.
Tulossa pian
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram